Снимка ПиксабейДобра новина за едни от благородните животни в България. През

...
Снимка ПиксабейДобра новина за едни от благородните животни в България. През
Коментари Харесай

Десет спасени яйца на щъркели има в инкубатора на центъра за диви животни

Снимка Пиксабей

Добра вест за едни от благородните животни в България.  През миналите 10 дни екипът на Спасителния център за диви животни на " Зелени Балкани " получи общо четири сигнала за умрели щъркели от мътещи двойки. На три от сигналите, в селата Трилистник, Ярлово и Белозем, след съгласуваност с Регионална инспекция за опазване на околната среда и представители на локалната власт, се отзовахме и прибрахме изоставените общо 10 яйца в развъдник. Това оповестяват от природозащитната организация.

Днес, няколко дни след последната избавителна акция в село Трилистник, първите три бебета бели щъркелчета са се появили на бял свят, четвърто е на път да се излюпи до края на деня, а петото - след най-вече ден-два.

Все още в Центъра отглеждат четирите яйца на печално известната двойка от село Ярлово - Снежи и Ростислав, чието избавяне стана медийно събитие, с помощта на онлайн поставената до гнездото камера за видеонаблюдение от Българско дружество за защита на птиците. За тях, обаче, още е рано да се люпят.

За страдание, екипът ни има съществени подозрения по отношение на оцеляването на единственото избавено яйце от случая в село Белозем, защото най-вероятно зародишът вътре е мъртъв, означават експертите. Въпреки това, то ще остане още няколко дни в инкубатора, с цел да са оптимално сигурни, че не бъркат. Надяваме се всичко при излюпените щъркелчета да е наред и откакто бъдат " изписани " от инкубаторното, да стане допустимо да бъдат " подложени " на приемни диви двойки, допълват още от " Зелени Балкани ", написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР